Monday, February 28, 2005

Putting something together for dinner...

and

... is often challenging (in a fun way), especially if you're a daring soul who refuses to even blink in the direction of a recipe.
I am like that sometimes, which often results in quite interesting creations.
When I am not, I usually turn to
Fredagsgourmet and Nya Fredagsgourmet.
Since these are books in Swedish, the rest of this post will be too.


Jag litar vanligtvis inte riktigt på receptsamlingar. Visst, en kokbok kan ha sina pärlor men det är en lång och plågsam process fylld av mediokra middagar för att finna dessa.

För några år sedan upptäckte jag dock Fredagsgourmet hemma hos en gammal pojkvän. Hans mamma älskade den, och efter att ha övertygats via magtrakten tvingade jag genast mina föräldrar att köpa en likadan. Vid det här laget har både min mor och jag testat många av rätterna från båda böckerna, och det är med stor glädje jag meddelar att vi inte har blivit besvikna en enda gång. Inte ens halv-besvikna! Allt har varit beyond jättegott!

jag vill särskilt rekommendera en rödvinssås som finns i Nya ..., på sidan 128. Den har förfört mången gom här hemma.

Fredagsgourmet grundar sig på (och har således samma namn som) en populär spalt i tidningen Allt Om Mat. På baksidan av Nya Fredagsgourmet står att läsa:

"Visst är fredagen lite speciell ... En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär ... recept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande."

Boken som sådan ser inte jätteglammig ut, snarare litet folklig och vanlig. Recepten, however, är något utöver det vanliga. Redaktörerna på Allt om Mat är uppenbarligen människor med smaklökarna på rätta stället. Testa böckerna och de kommer att få hedersplats i köksskåpet!

1 comment:

NYCGuy12 said...

http://curecoldsores.mega-products.com/cold_sore_pic.html

I have a Cold Sore site/blog. It pretty much covers Cold Sore related stuff.

Come and check it out if you get time :-)