Wednesday, June 01, 2005

Te och bestick


Det här började med ett tips om mitt favoritte. Grönt te ska ju vara riktigt bra för hälsan har man hört, men ofta har det en omisskännlig arom av halm som knappast kan kamoufleras med honung.
Mitt absoluta favortitte, "Grönt & Skönt", är just grönt, men med väldigt fräsch och klar smak.
Teet ska smaka hallon och citrus, men detta är inget som dominerar eller ens märks om man frågar mig. Grönt & Skönt finns att köpa i lösvikt hos butiker som samarbetar med Te-specialisten.

Hursomhelst, när jag letade fin bild på teskedar, kom tipset även att omfatta en jättefin bestickserie jag har skaffat från IKEA. Den heter "DATA" och besticken är sådär tunga och sköna i handen, och har ett tunt, lite lyxigt handtag. Rekommenderas!

4 comments:

me@snag.se said...

Måste få komma med ett eget litet tips på bestickserie. Hackmans serie Citterio 98, http://www.iittala.com/designor/web/iittalawww.nsf/pages/2E9FC2D257028AEAC2256CD40045B512?OpenDocument&Expand=5, är de i särklass bästa bestick du kan hitta. De är välavvägda och tyngden ligger väldigt bra i handen. Utöver det gör Hackmans design att det känns om möjligt ännu mer lyxigt att äta med. Tyvärr kostar de så mycket att man får svälta i många månader efter köpet, men det kan det vara värt.

Ida said...

A propos grönt te kom min far senast hem från Colombia med en välgörande variant utvunnen ur kokaplantan. Det smakar visserligen ungefär som henna (dvs lite jord, lite häst) men är, precis som förpackningen beskriver det becoming any time of the day.

Stefan said...

På tal om gröna teer skulle jag vilja slå ett slag för Grön Yogi som finns välsorterade tebutiker (som det hade stått i en tereklam). Smakar dock inte hallon, utan lite mer kryddigt - men ge det ett försök, kan absolut rekommenderas för dom som gillar chai-te.

/Stefan

Rebecca said...

Ojoj! Kul med tips! Får kolla in Grön Yogi. Kunde ju passa då man gillar yoga...